Sunday, January 19, 2020

YSL Libre Eau de Parfum за жени

YSL Libre прави искрящо първо впечатление, отваряйки се с топъл и блестящ душ от цитрусови искри. Тръпчив касис я облива в лъчи от лилава светлина, придавайки й пълнота, която е сочна, остра и жива. Касисът носи тъмен фон на цитрусовите горни нотки по същия начин, по който нощното небе осигурява страхотно платно, което позволява на звездите да блестят толкова ярко. Засега толкова искрящо.

Сърцето на YSL Libre е преплитащ се букет от марокански портокалов цвят и жасмин. Заедно тези бели цветя създават топла интензивност, която е напълно абстрактна - почти като че цветята се топят едно в друго, създавайки съвсем нов модел на венчелистчетата. Неочакваният контраст идва тук под формата на лавандула, който носи прозрачен, билков фасет, придружен само с нотка на препечена захар, безпроблемно съчетаваща се със сладките бели венчелистчета на цветното сърце на YSL Libre.


Под плодовете и цветята е топла, светеща основа от ванилия и кедрово дърво. Сливането на тези две нотки е безпроблемно и заедно създават сладко, плюшено усещане, което ухае луксозно и гладко. Но както знаем, YSL Libre се стреми да усилва тези акорди чрез контраст и именно мекият минерален въздух на амброзия осигурява обонятелна съпоставяне. Ambergris издига основата, позволявайки й да полъхне през аромата, придавайки му яснота и проекция.

Пирамида на аромата:

Връхни нотки: мандарина, лавандула, касис, петиграново масло.

Сърдечни нотки: жасмин, олио от лавандула, портокалови цветчета.

Базови нотки: мадагаскарска ванилия, кедър, Ambergris, мускус.

https://parfumi.net/ysl-libre-eau-de-parfum-za-jeni-90ml-p-15077.html

No comments:

Post a Comment