Wednesday, November 2, 2022

The Merchant of Venice Murano Rosa Moceniga EDP парфюм за жени

Семейство Видал, занимаващо се с изкуството на парфюмерията повече от век, признава необходимостта от културна луксозна марка, която да изрази уникалността на Венеция: The Merchant Of Venice.

The Merchant of Venice е марка, която има своя концептуален произход в древното изкуство на парфюмерията, произхождащо от Венеция и от нейната вековна търговия с Ориента.Линията е вдъхновена от „Муде“, морските търговски пътища, които покриват много голяма площ от Азия до Африка и към Европа до Северните морета. „Муде“ тръгва от Венеция и достига до много различни пристанища, които на свой ред са били дестинация на други търговски маршрути. Тези пристанища са били обменни центрове за суровини и готови продукти. Тази система позволи на Венецианската република да придобие знания и суровини, които иначе не би могла да получи директно от собствения си континент.
Чрез майстори занаятчии като Muschieri (парфюмеристи) и Saoneri (производители на сапун) са изобретени нови техники на производство, които правят венецианските парфюми и козметика много търсени продукти във всички кралски дворове в Европа.

The Merchant of Venice Murano Rosa Moceniga EDP парфюм за жени

Този женствен флорален аромат разкрива розата по нейния най-съблазнителен начин. Вече връхните нотки съблазняват със свеж лайм от Сицилия и нежна есенция от роза Mocenigo, деликатно озарени от листата на касис. Пищният цветен букет, представен в сърцето, се ръководи от луксозна абсолютна роза, подчертана от свежа пролетна магнолия и прозрачен лотосов цвят. Внимателно вградена в меките и чувствени базови нотки, розата се третира като величието на този аромат: успокояващ мускус, бяло кедрово дърво и абсолютна ванилия са поръсени с кехлибарени кристали, за да осигурят основа, посветена на блясъка на розата.

Този парфюм е единственият в света, който използва този вид роза.

Розата Moceniga, рядко и ценно цвете, венецианско цвете с дълга история. Името идва от древно венецианско семейство, собственик на историческа резиденция в Алвисополи. В продължение на 20000 години това имение се гордее с изящна розова градина и съдържанието й първоначално е внесено от Китай във Франция. Накрая Лусия Мочениго, близка приятелка на Жозефин Бонапарт, известна с любовта си към розите, ги внася във Венеция. Цветето се характеризира с леко оцветен, копринено-розов цвят. Има силен и плодов аромат, женствен аромат, който подчертава красотата на тази роза в нейния най-очарователен естествен израз. Розата Mocenigo е уникално цвете, което въплъщава мистерия, която все още не е напълно разкрита.

Връхни нотки: Листа от касис, Лимон от Сицилия, Есенция от роза Mocenigo
Сърдечни нотки: Цвете Лотус, Магнолия
Базови нотки: Кехлибарен кристал, мускус, Абсолютна ванилия, Бял кедър

https://parfumi.net/the-merchant-of-venice-murano-rosa-moceniga-edp-parfyum-za-jeni-100ml-p-18634.html

No comments:

Post a Comment